Direktlänk till inlägg 25 juni 2013
Cappuccinotårta
Ca 10 pers
3 (färdiga går bra) sockerkaksbottnar, 4 äggulor, 2 1/3 dl strösocker, 500 g mascarponeost, 3 gelatinblad, 1 dl vatten, 4 msk kaffepulver, 3 msk konjak, 5 dl vispgrädde
Garnering: kakao, florsocker
1 Vispa samman äggulor och socker till en fluffig smet. Tillsätt mascarponeosten och vispa kraftigt tills sockret är löst.
2 Lägg gelatinbladen i blöt (5 min i kallt vatten). Lös kaffepulvret i vattnet (1 dl), i en kastrull.
3 Krama ur gelatinbladen, lägg dem i kaffe/vattenblandningen och värm försiktigt tills de har smält. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt konjaken.
4 Vispa grädden, vänd försiktigt ner den i ostsmeten.
5 Fukta en tårtbotten med 1/3 av kaffe- och konjaksblandningen, bred sedan över 1/3 av grädd- och ostblandningen.
6 Lägg på den andra tårtbottnen och upprepa steg 5. Lägg på den sista tårtbottnen och upprepa steg 5.
7 Sikta över först kakao, sedan florsocker, och sist kakao igen. Ställ kakan i frysen 1 timme före serveringen!
8 Ät och njut!!!!!!!
Tack för detta recept som jag hittat i 2013 års kalender utgiven av Orion diagnostica, receptet inlämnat av Lisbeth Granath och Åsa Skogsberg.
Jag har själv provat detta recept nu under den gångna midsommarhelgen och den var fantastiskt god, nej jag säger: heeeelt underbar!!! :-)
Lycka till!
På återseende!
/cejasmatte
Jättefina korsningskycklingar finns till försäljning, framavlade ur en besättning med främst Australorp, Araucana och Blomme. Kycklingarna blir väldigt vackra med en mängd färgvariationer/teckningar i fjäderdräkten, även skäggkvasta...
Vilken underbar sommar! Nu fortsätter vi förhoppningvis med en lika fin höst, men på en helt ny plats att blogga på: cejasmatte.se Uppdatera eventuella bokmärken, så ses vi kanske på den nya bloggen?! ;-) P...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|