cejasmatte

Alla inlägg den 23 juli 2012

Av Malin - 23 juli 2012 14:48

Kastar in några bilder i all hast - OCH jag vill dessutom skriva att inom kort så finns det en viss bloggvinnare som strax kommer att få ett litet roligt paket på posten, med ömtåligt, men delikat, innehåll! Mer om detta i nästa inlägg.


Men just nu bjuder jag bara på några foton tagna som hastigast på en liten del av vår fjäderfäbesättning, ...and that´s all for today, good folks!


På återseende! /cejasmatte



 




 





   




       

Av Malin - 23 juli 2012 11:12

Äntligen ska jag försöka få "tummen ur" och få till ett litet inlägg här på bloggen, vilket var evigheter sedan senast!

Jag vet knappt vad jag sysslar med men tiden bara försvinner och en dag är ju liksom ingenting alls, känns det som. Djur och odlingar behöver ju alltid sitt, och sedan försöker man ibland hitta på något annat också emellanåt som omväxling, som att ta en kväll på sjön i båten eller ut och cykla lite.



Vad gäller odlingarna så måste jag fortsätta mitt gnäll från tidigare i somras, och jag säger fortfarande att personligen anser jag att den här sommaren är en av de sämsta på länge ur odlingssynpunkt. Värmen har vi verkligen inte blivit bortskämda med, tvärtom har det varit kallt och blött.


Det är få dagar som det INTE har regnat här hos oss, och det leder ju i sin tur till att grödorna i värsta fall kan ruttna upp i jorden innan man hinner skörda. Hittills har det inte hänt men om vädret fortsätter i samma stil så är det stor risk. Bladmögel har angripit en del av våra potatissorter, men det ser jag inte som någon katastrof trots allt - man skär helt enkelt av blasten och låter potatisen vara kvar i jorden tills det är dags att plocka upp dem.



Dock måste jag skryta över dessa fantastiskt goda potatis som vi verkar lyckas med från år till år, och nu har jag dragit igång potatisförsäljningen på allvar här hemifrån gården, så det tar inte särskilt lång tid till, innan potatisåkern är tömd på sitt smaskiga innehåll! :-) Att potatis är extra goda alldeles nyskördade är ingen nyhet, för vilken oerhörd skillnad det ändå är jämfört med de i matvarubutiken som har hunnit torka till och ofta har en smärre "jordskorpa" som måste skrapas eller skrubbas bort. Våra sköljs under rinnande vatten och är därefter klara för tillagning, precis som det ska vara!!! :-)



Jag har inte riktigt lika brett utbud på grönt i år som jag normalt sett brukar ha, men det som finns är av god kvalité, och jag får hoppas på ett nytt och i alla avseenden bättre odlingsår nästa säsong!



Djuren mår väl här på gården och sista kullen griskultingar är snart leveransklara! Eller snart och snart, men om ungefär en månad så säljs dem - så fort tiden går! Höns och kycklingar formligen kryllar det också av här hemma, och nu är väl snart alla sålda som jag planerat att sälja i år, resten hamnar antingen 1) i grytan (tupparna) eller 2) i vår egen äggproduktion här hemma. :-)



I slutet på förra veckan tog jag och Ceja oss en liten snabbtur ner till Skåne för att hälsa på släkten,  vilket vi gör med jämna mellanrum och som numera har gjort Ceja till en van tågresenär. Ett kort blev det också på lilla damen i kupén. :-)


 

 

Jag SKA försöka finna tid att uppdatera oftare, och inte bara tid utan likaså inspiration kan ju faktiskt behövas/vara bra, om man nu ska blogga! :-) Ska dessutom ta mig i kragen och gå ut och filma lite för att se om jag kan bjuda på lite nya filmer (och foton) inom kort!!



Tills dess, på återseende!

/cejasmatte

Presentation


Livet på landsbygden; med djur och natur, jakt och fiske, grönsaksodling och mycket annat - så som VI lever det - i ord och bild. Välkommen att läsa om oss!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Bloggportalen

Twitter

Följ oss på Bloglovin´

Follow on Bloglovin

Instagram

Blogkeen

Vädret

Pinterest

Follow Me on Pinterest

Blogglista

Blogglista.se

Kvaltetskatalog

Min Instagram

Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards