cejasmatte

Alla inlägg den 23 augusti 2012

Av Malin - 23 augusti 2012 19:41

 

...jodå, vi smet faktiskt iväg på ännu en liten husvagnssemester för året - den här gången till ljuvliga Österlen! 19  - 20  - 21 augusti närmare bestämt. Längre än så funkar det inte att vara iväg hemifrån med tanke på djuren och allt annat.

 

 

Vi hade en väldigt härlig och trevlig vistelse nere på skånska Österlen, och det tog inte särskilt lång tid att köra dit heller, härifrån de småländska skogarna. Men viken skillnad på landskap! Ja, JAG är ju skåning från början (även om jag inte är just från Österlen...) så jag vet ju ganska väl hur det böljande skånska landskapet ser ut då jag, som liten/yngre, tillbringat många semestrar på Österlen/sydkusten...



Där jag ursprungligen kommer ifrån däremot, dvs mer åt nordvästa hörnet av Skåne till, är det nästanpå lika mycket skog som här i södra Småland där vi bor, fast lite mer uppblandat: Inte så mycket gran, utan även väldigt mycket löv- och blandskog men definitivt lika mycket kuperat, inte minst med tanke på Söderåsen.



Men landskapet i sydöstra hörnet av Skåne tål verkligen att upplevas. Med Brösarps böljande backar och Kiviks alla fruktodlingar, samt ännu lite längre söderut; dessa vidsträckta sädesfält som aldrig tycks ta slut. Just nu var det dessutom skördetider - trösketider - så alla skördetröskor och sädeslass (läs: säa´lass) gick varma vill jag lova! Emellanåt var luften alldeles disig, som av den tätaste dimma, pga dammet från tröskorna och de fullastade traktorvagnarna.



Vi har varit runt och tittat på en massa fina platser på ljuvliga Österlen: Kivik, Kungagraven, Baskemölla, Simrishamn, Vitaby, S:t Olof, Brantevik, Glimmingehus, Hammenhög, Kåseberga med Ales stenar, Ystad, Tomelilla m.m m.m



Bodde gjorde vi på en campingplats/ställplats; Ekogården i Rörum/Gärsnäs, mellan Kivik och Simrishamn. Lite annorlunda boende, väldigt lantligt och enkelt med husvagnen uppställd på en av vallarna som omgav gården, med tillgång till både el- och vattenpost en sisådär 20 meter bort - och med enbart utedass och soldusch att tillgå! Men det gick an, vi är ju inte så kinkiga av oss om man säger så... ;-) Tur med vädret hade vi också, mellan 32-34 grader första dagen och dagarna därefter något svalare men ändå varmt, runt 27-30 grader för det mesta! Men det var torr och fin värme, och ingen otäck åskvärme med hög luftfuktighet, tack och lov!!!



Det var lite extra roligt att få "visa" cejashusse t.ex Ales stenar i Kåseberga och Kungagraven i Kivik samt Glimmingehus etc, ställen han aldrig besökt förut. Ceja var självklart med hela tiden, men tyvärr är ju hundar inte tillåtna överallt, fullt förståeligt, så ibland fick hon vänta på husse och matte i bilen med rutorna nedvevade... Vi fick hela tiden måna om hennes välmående i första hand och därför så skippar man ibland hellre ställen där det inte passar sig att låta hunden vänta i bilen. T.ex om det inte finns skugga på P-platsen eller liknande. Gladast var Ceja när hon fick lov att följa med, såsom t.ex upp till Ales stenar!



På ett annat ställe, Buhres fisk i Kivik, gömde vi faktiskt henne under bordet på uteserveringen där vi åt (sillamacka samt sillaburgare)! ;-D



Jag har tagit en massa foton men riktigt alla lägger jag inte upp just här, utan de kan man hitta på:

https://picasaweb.google.com/112255511249599466762/HusvagnssemesterPaOsterlen192021EAugusti2012?authuser=0&feat=directlink

 

MEN... nu tillbaka hemma i vardagen, och djur och växter behöver alla sin omsorg, så nu är det bara att vänta till nästa gång då vi har tid och möjlighet att sticka iväg på en liten husvagnstripp! Vem vet vart vi hamnar då?!!? :-) Själv gissar jag att det blir österut i Småland.



Här kommer trots allt en hel del kort som får avsluta detta inlägget, klicka på dem som ni vill se i större version! Bildtexter till vissa men inte alla, för det hinner jag inte med! :-)

 

På återseende!

/cejasmatte




                     

Bilder från Ales stenar, Kåseberga



     

Härliga Ceja




En stor gammal Ask vid Forse mölla



     

Cejas morgongymnastik


     

Ännu mer härliga Ceja!




             

Campingplatsen/ställplatsen, Ekogården




                     

Forse mölla, spännande och vacker plats. Särskilt roliga blev korten jag tog av stenbordet med bänkar, och solens strålar föll in genom lövverket ovanför. Det är alltså INTE photoshoppat. :-)




                 

Glimmingehus, borg från sent 1400-tal




   

Kebabtallrik som räddade livet på oss i Hammenhög efter att ha besökt Glimmingehus! :-)


 

Den lilla husvagnen :-)




 

Denna och nedanstående bilder är från Kungagraven/Kiviksgraven i Kivik

               



     

Från pittoreska lilla kustsamhället Kåseberga, där vi köpte spännande fisksorter i hamnen, närmare bestämt: rökt svärdfisk, rökt tonfisk, rökt smörfisk och rökt marlin, samt rökt makrill givetvis! :-) Dyrt som tusan men väldigt gott!

Presentation


Livet på landsbygden; med djur och natur, jakt och fiske, grönsaksodling och mycket annat - så som VI lever det - i ord och bild. Välkommen att läsa om oss!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Bloggportalen

Twitter

Följ oss på Bloglovin´

Follow on Bloglovin

Instagram

Blogkeen

Vädret

Pinterest

Follow Me on Pinterest

Blogglista

Blogglista.se

Kvaltetskatalog

Min Instagram

Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards