Direktlänk till inlägg 29 september 2011
En av de DVD:er - som jag tidigare refererat till i bloggen - hittas bl.a här: (innehåller information om hur man grov- och finstyckar t.ex lamm, nöt och gris):
http://se.lgprodukter.se/product.html/dvd-det-svenska-kottet
Här finns en annan av de instruktionsfilmer jag/vi har använt oss av (och emellanåt fortfarande gör, för ren uppdatering!):
http://butik.jagareforbundet.se/det-vilda-kottet7-60686.aspx
Man kan nog också, väldigt förenklat, säga att mycket av det som funkar på större djurslag (själva styckningen sett) , som ex.vis gris, även går att tillämpa på mindre djurslag som t.ex kanin, man får bara se till att tänka i lite mindre skala då man styckar. Nu funkar det inte alltid så, och man får ju också se till att tänka på vad man själv vill ha ut av slaktkroppen i form av skivat kött, grytbitar, stekar, färsbitar, osv osv.
Utöver denna kortfattade information om instruktionsdvd:er, så MÅSTE jag bara se till att lägga ut ett par av mina nyskapande (?!) och i mitt tycke häftiga gäddrecept; för tro inte att gädda är en äcklig insjöfisk som bara gamla människor tycker om! Nänänä, här tillagas gäddan på modernt vis, som ex.vis asiatiskt eller helt enkelt bara kryddstarkt men europeiskt, eller varför inte cajungädda (?), osv osv. :-) Jag återkommer i receptfrågan!!! :-)
På återseende! /cejasmatte
Jättefina korsningskycklingar finns till försäljning, framavlade ur en besättning med främst Australorp, Araucana och Blomme. Kycklingarna blir väldigt vackra med en mängd färgvariationer/teckningar i fjäderdräkten, även skäggkvasta...
Vilken underbar sommar! Nu fortsätter vi förhoppningvis med en lika fin höst, men på en helt ny plats att blogga på: cejasmatte.se Uppdatera eventuella bokmärken, så ses vi kanske på den nya bloggen?! ;-) P...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 | 8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||||
|