Direktlänk till inlägg 15 december 2011
Pga förfrågningar så inleder jag med mina rekommendationer för kokning av vaktelägg:
Personligen tycker jag följande koktider funkar bra: 1 1/2 minut i kokande vatten om man vill ha ägget en aning lösare, "krämigare" i konsistensen, och 2 minuter om man vill ha det fastare. Skulle man föredra sina vaktelägg riktigt hårdkokta så 2 1/2 min i kokande vatten! Tycke och smak varierar så det bästa är givetvis om man provar sig fram själv.
Man kan självklart också lägga i äggen i kokvattnet och låta de koka med upp, men då får tiderna modifieras med låt säg 1/2 - 1 minuts kortare tid!
Passar på att visa hur vi förpackar våra ägg nu till jul och nyår, i 6- resp 12-pack. Varje ägg är individuellt invirat i rött silkespapper. :-)
Härom kvällen passade vi på att köra iväg en sväng för att promenera/rasta Ceja, och hamnade då på gamla banvallen utanför Ryd, i Norraryd närmare bestämt, och tog givetvis lite bilder....
På återseende! /cejasmatte
Jättefina korsningskycklingar finns till försäljning, framavlade ur en besättning med främst Australorp, Araucana och Blomme. Kycklingarna blir väldigt vackra med en mängd färgvariationer/teckningar i fjäderdräkten, även skäggkvasta...
Vilken underbar sommar! Nu fortsätter vi förhoppningvis med en lika fin höst, men på en helt ny plats att blogga på: cejasmatte.se Uppdatera eventuella bokmärken, så ses vi kanske på den nya bloggen?! ;-) P...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 | 18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|